пʼятницю, 29 березня 2019 р.

Відвідали з екскурсією Миргород

      28 березня 2019 року група учасників літнього віку разом з молоддю відвідали Миргород та здійснили посильні піші прогулянки містом. Організували екскурсію Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Лубенським районним територіальним центром соціального обслуговування, Районною центральною бібліотекою імені Володимира Малика, Спілкою жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України".
    Організатори переконані, що подібні поїздки допомагають особам похилого віку боротися з ізоляцією та підтримувати належні умови життя, особливо тим, хто з обмеженою рухливістю чи має дуже поважний вік. Допомогають у якості супроводжувачів у прогулянці волонтери проекту. До волонтерської діяльності активно долучаються і люди старшого віку. 

      Із великою зацікавленністтю група відвідала Миргородський краєзнавчий музей, де переглянула матеріали археологічних розкопок, унікальні речі козацької доби, предмети побуту різних соціальних верств минулих віків, старовинні меблі. Далі, учасники пройшлися територією курорту, де спілкувалися з провідним бібліотекарем Миргородської центральної районної бібліотеки Людмилою Ігольніциною. Вона розповіла слухачам про чисельні персонажі гоголівських творів, ознайомила з пам’ятками курорту. 
     На завершення учасники зібралися у центрі міста, де пританцьовували разом з танцювальним колективом  студії сучасного танцю «Ренесанс». Подібні заходи дають можливість підопічним проекту з числа жертв нацизму продовжувати повноцінно брати участь у культурно-освітніх подіях та залишатись активними учасниками суспільства. Поїздка відбулась завдяки проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області», за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: Діалог.»








Немає коментарів:

Дописати коментар