пʼятницю, 29 березня 2019 р.

З когорти класиків

    Потужно і весело, поетично і натхненно звучить величне ім’я, що належить всьому світові – М.В.Гоголь. 210 років    відділяють нас від знаменної  дати – народження великого письменника українського походження,  а його твори назавжди увійшли в скарбницю світової літератури. Чому ж вони хвилюють людей  ХХІ століття, такі актуальні й у наш час? Мабуть тому, що письменник зображував свою Батьківщину, описав українські звичаї, обряди, вірування, легенди, перекази. Митець був наділений оригінальним поглядом на життя та яскравим самобутнім талантом.
   Тож до річниці Миколи Гоголя працівники районної бібліотеки для дітей ім.О.Донченка оформили  книжково-інформаційну виставку «З когорти класиків".
Адже серед видатних людей, які складають славу і гордість світової культури, належне місце посідає М.В.Гоголь, великий чародій слова, який мав дар проникати в таємницю душі людської. 

      Читачі  та гості книгозбірні мають змогу ознайомитися з віхами життя та творчості письменника, ввійти в його світ, «відчути  його багатогранність й неповторну красу», бо найкраще про  письменника розкажуть його твори. 
     Здається, що з далекого минулого, з кожної сторінки до нас промовляє сам автор, життя якого є прикладом великого служіння мистецтву. 
     Сьогодні М.В.Гоголь дорогий нам як геніальний художник слова, як великий патріот, який вірив у потужні сили свого народу, добре знав українську культуру та історію.
      Ми маємо гордитися, що на українській землі народився  і виріс закоханий у рідний край її історик, побутописець і романтик, поповнивши світові скарби художніми цінностями найвищої проби.

Немає коментарів:

Дописати коментар