вівторок, 5 березня 2019 р.

Блог – як платформа для висвітлення діяльності бібліотеки

      Останнім часом бібліотечне обслуговування зазнало значних змін, які пов'язані із використанням комп'ютерів, цифрових технологій та Інтернету. 
      Бібліотеки прагнуть активно використовувати можливості всесвітньої павутини в повсякденній практиці і шукають інноваційні шляхи надання послуг. У цьому контексті логічним кроком стало формування бібліотечної блогосфери. 
     Блог – це веб-сайт, головний зміст якого – записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. 
       Надзвичайна популярність блогів зумовлена двома головними обставинами: по-перше, публікувати інформацію в Інтернеті за допомогою блогів досить легко; по-друге – це миттєва доступність опублікованої інформації в Інтернеті.

     Саме тому у відділі інформаційного сервісу Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика для сільських бібліотекарів було проведено лекцію-практикум «Блог – як платформа для висвітлення діяльності бібліотеки». Працівник відділу Віталіна Курильчук провела індивідуальні консультації з кожним працівником тих бібліотек, в яких вже створені блоги. Наголосила про важливість ведення блогу, так як Бібліотечний блог для сучасної бібліотеки – це:
  • майданчик для користувачів (читачів), залучених з соціальних мереж;
  • використання інструментів і методів комунікації в Інтернеті, які не є традиційними для сайтів бібліотек, але оптимально підходять під формат блогу бібліотеки;
  • побудова емоційного зв'язку з користувачем (читачем) завдяки особистісному аспекту інформації, яка публікується авторами блогів, про життя бібліотеки та бібліотечну справу; 
  • донесення до аудиторії офіційної позиції бібліотеки в неофіційному вигляді.



Немає коментарів:

Дописати коментар