понеділок, 24 лютого 2020 р.

Барви українського слова

       Щорічно  21 лютого всі народи  світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Тепер, коли Україна  стала самостійною, незалежною державою, відкривається  широкий  простір  для  вільного  розвитку української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова. Рідна мова, як дівочий віночок, уквітчана приказками, загадками, легендами, віршами та піснями. Ці барвисті квіточки підкреслюють красу, ніжність, мудрість, неповторність нашої мови.
      Щоб посіяти у дитячих серцях зерна любові до рідної мови, в районній бібліотеці для дітей ім. О. Донченка відбулася розважально-пізнавальна мовограйка «Барви українського слова».

      Приймаючи участь у мовознавчих конкурсах та вікторинах, діти продемонстрували знання мови та ерудованість, виготовили «Дерево  мови» та переглянули відео презентацію «Слово про мову». Адже наша мова – це добірне зерно, яким ми маємо засівати поле спілкування, сприяти її розквіту на вустах та в серцях людей, домагатися її утвердження  на теренах нашої незалежної  України.





Немає коментарів:

Дописати коментар