середу, 5 лютого 2020 р.

Захоплива подорож у Гребінчин край


       На початку лютого поціновувачі творчості Євгена Павловича Гребінки збираються в місті, яке назване на його честь, аби взяти участь в урочистостях, об'єднаних загальною назвою «Гребінчина світлиця». Цього року долучилися до традиційного обласного літературно–мистецького свята  і співробітники центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика та учасники клубу «У дружньому колі». Разом з іншими краянами вони здійснили цікаву та захопливу подорож  на малу батьківщину Євгена Гребінки. Організатор поїздки, Любов Миколаївна Кириленко, ще в дорозі ознайомила присутніх з життєвим шляхом видатного байкаря, поета та прозаїка.

      Прибувши до місця призначення, учасники екскурсії  віддали данину  шани і поваги Євгену Гребінці, поклавши квіти до пам’ятника письменнику.  
      Далі на гостей чекала насичена святкова програма, яка проходила в затишному та охайному  міському будинку культури. Цікавою  та змістовною була розповідь завідувачки народного музею-кімнати Євгена Гребінки Людмили Андріївни Безвиненко. Вона представила   Гребінку  як талановитого педагога, мецената, людину прогресивних поглядів.  На заході відбулось жваве обговорення теми творчості та життєвого шляху видатного літератора, громадського діяча.
     А далі  учасників свята запросили до літературно-музичної вітальні на захід «Повернення романсу "Очи черные" на Батьківщину». Дух 19-го століття витав у повітрі, зачаровано звучав старовинний роман. Театралізоване, яскраве та захоплююче дійство приємно вразило всіх без винятку. Учасники свята також мали можливість ознайомитись з роботами місцевих майстрів народної творчості, учнів класу образотворчого мистецтва Гребінківської ДМШ та книжковою виставкою,  презентованою працівниками  міської публічної бібліотеки.  
   Завершальним акордом урочистостей, справжнім подарунком для гребінківців та гостей стала  вистава "Лісова пісня" у виконанні Полтавського обласного музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя. 
    Яскраве та колоритне свято вдалося на славу! Відвідини гостинного Гребінчиного краю залишили  купу позитивних вражень та емоцій.









Немає коментарів:

Дописати коментар