понеділок, 3 лютого 2020 р.

В гості до Всеволода Нестайка


Його світ – тонкий візерунок дитячої казки, 
сплетений із тисячі чарівних образів 
і найдивовижніших створінь.

    З нагоди  90– річчя  від  дня  народження  В. Нестайка, працівники районної  бібліотеки для дітей ім. О.Донченка популяризували твори письменника - організували перегляд літератури та огляд ювілейної книжкової  виставки «Країна сонячного добра». 
    Юні читачі познайомилися з відомими повістями-казками В.Нестайка «В країні Сонячних Зайчиків», «В Країні Місячних Зайчиків», «Ковалі щастя», «Пригоди журавлика», які набули всесвітньої слави.
Також читайлики  дізнавалися  про нові  пригоди в лісовій школі, які відбувалися з їжачком Кольком Колючкою і зайчиком Косею  Вуханем.  «Творець улюблених пригод» подарував  малечі чимало повістей і оповідань, які несуть у собі особливий заряд довірливості  та доброти («Чарівний талісман», «Космонавти з нашого будинку»). А трилогія «Тореадори з Васюківки»  про пригоди  двох  нерозлучних друзів  Яву й  Павлушу  - один із найвидатніших творів світової літератури для дітей.

    Веселих, розумних, жвавих і дотепних героїв книг дитячого класика  любить не одне покоління. Через пригоди, які трапляються з друзями, діти пізнають, що таке людська гідність, чесність, дружба, щастя. У творах Всеволода Нестайка немає місця тузі, зневірі, журбі: натомість діток приваблює гумор, оптимізм героїв, віра у здійснення мрій.
    «Країна сонячного добра»  подарувала відвідувачам багато сміху, веселощів, радощів, пустощів, у їхніх серцях назавжди оселився Сонячний Зайчик.

Немає коментарів:

Дописати коментар