вівторок, 27 квітня 2021 р.

Юні користувачі бібліотек Лубенщини взяли активну участь у Всеукраїнському конкурсі екомалюнку 

«Книга і діти, екологія і світ»

       На початку ХХІ століття, як ніколи дотепер, перед усією людською спільнотою постали проблеми екологічної безпеки на планеті. Сьогодні все частіше й частіше звучать слова «екологія», «забруднення довкілля», «погодні катаклізми», «брак питної води». Тож екологічне просвітництво є на часі і багатовекторне. 

Тема захисту навколишнього середовища завжди знаходиться у полі зору бібліотечних працівників. Основними аспектами екологічного виховання є популяризація гармонійних відносин людини і природи та екологічна безпека.

Бібліотеки Лубенщини використовують весь арсенал наочних, усних методів і форм роботи для досягнення важливої мети – формування екологічної свідомості та екологічної культури юних громадян.

Туму не дивним є той факт, що відразу, як було оголошено Всеукраїнський конкурс дитячого екомалюнку «Книги і діти, екологія і світ», маленькі користувачі бібліотечних закладів краю із завзяттям та цікавістю взялися за виконання конкурсного завдання. Результат не забарився. На конкурс було подано 22 малюнки, на яких діти відобразили власне бачення екологічних проблем та показали всю небезпеку забруднення навколишнього середовища. 

Дитяча творчість вкотре переконує, що діти добре орієнтуються у екологічній ситуації та надзвичайно оригінально можуть подати своє бачення глобальних проблем.

Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика щиро вдячна юним талантам за ідеї втілені у творчість, а бібліотечним працівникам за відповідальність, комунікабельність та активне залучення дітей до участі у конкурсі.

Огляд робіт учасників конкурсу.













Немає коментарів:

Дописати коментар