середу, 17 серпня 2022 р.

 Калейдоскоп культур: Україна - Індія

     2007 року Україна була співініціатором проголошення Міжнародного року зближення культур – 2010, а також Міжнародної Декади зближення культур 2013-2022, яка, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, триває і нині.
     Сучасна людина починає розуміти, що культурна самобутність її народу невіддільна від культурної самобутності інших народів, що всі ми підкорюємося законам культурної комунікації та законам так званої глобалізації.
     Почути одне одного, зрозуміти та прийняти культурне різноманіття світу, зберігаючи власну ідентичність, — зазавдання кожної розвиненої особистості.
    Минулого року Публічна бібліотека імені Володимира Малика «звела» відео-місточок дружби між Україною та Індією завдяки волонтеру Альоні Демиденко.
    Цього року бібліотека підготувала для широкого кола користувачів книжкову викладку «Калейдоскоп культур: Україна – Індія», що має на меті зближення культур дружніх народів. На викладці – добірка книг про видатних постатей з України та Індії, про традиції нашого народу та самобутню культуру індійського народу. Викладку прикрашають національні обереги українців та індійців.





Немає коментарів:

Дописати коментар