пʼятницю, 12 серпня 2022 р.

 Міжнародний день молоді у бібліотеці ім. Володимира Малика

Цьогоріч вперше у нашій історії День молоді в Україні відзначають в Міжнародний день молоді – 12 серпня спільно з світовою спільнотою. Напередодні цієї дати Молодіжний центр, який вже 10 років діє у Лубенській публічній бібліотеці ім. Володимира Малика вкотре наповнився енергійністю, креативністю, творчістю та натхненністю нашої молоді. Організували активності Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з бібліотекою. Сам захід проходив під гаслом «Україна - це еко країна», а всім учасникам і учасницям запропонували провести його під хештегом  #я_за_еко та #еко_це_модно. 
Психологиня Юлія Пода провела для молоді тренінг, під час якого говорили про екологічні проблеми України, світу та, зокрема, міста Лубни і про те, як війна вплинула та впливає на екологію нашої країни. Захоплюючою виявилась гра «Снап», яка допомогла підліткам обговорювати глобальні та локальні екологічні проблеми. Наприкінці тренінгу кожен з учасників висловив свою думку про те, як не допустити локальних та глобальних еко проблем. 
Щодня наша молодь трудиться на різних фронтах: волонтерському, освітньому, культурному, спортивному, економічному, інформаційному, та робить свій важливий внесок у наближення нашої спільної перемоги над ворогом!  Учасниками заходу теж стали дієві і проактивні молоді люди: представники волонтерського загону «Милосердя» Лубенського медичного фахового коледжу, волонтери Лубенської загальноосвітньої школи №3, підлітки з числа вимушених переселенців. 
Творчо, енергійно, пізнавально цього дня було і на інтерактивному майданчику для  молодших відвідувачів бібліотеки. Під гаслом «Читаємо, граємо, відпочиваємо!» діти разом з бібліотекарем Сніжаною Кириченко впізнавали за малюнками в «Бюро цікавих знахідок» персонажів українських народних казок, відгадували ребуси та віршували. Розважалися малята  також  в рухливих іграх та естафетах: «Веселий потяг», «Лабіринт», «Дід Панас», «Котик і мишки».Бібліотека об’єднує та здружує – в цьому щоразу переконують  щирі усмішки дітей та їхніх батьків.
Завершився захід музичною частиною, яку підготували творчі учасники гурту «LAMONI&MARINET» та частуванням і смаколиками.  
    Тож, приймайте вітання З Міжнародним днем молоді! Зі святом усіх дотичних! 
Захід відбувся у рамках проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.















Немає коментарів:

Дописати коментар