вівторок, 30 серпня 2022 р.

 Смійтесь, друзі, на здоров’я!

    30 серпня виповнюється 100 років від дня народження Павла Глазового – українського поета-гумориста, сатирика, лауреата премії імені Остапа Вишні, першого лауреата премій імені Петра Сагайдачного, імені Наталі Забіли, Заслуженого діяч мистецтв України.
       Павло Глазовий - автор збірок сатири та гумору «Великі цяці» (1956), «Карикатури з натури» (1963), «Коротко і ясно» (1965), «Щоб вам весело було» (1967), «Мініатюри та гуморески» (1968), «Смійтесь, друзі, на здоров’я» (1973), «Байки та усмішки» (1975) та ін., жартівливої поеми «Куміада» (1969). Загалом за своє творче життя письменник написав 13 книжок сатири та гумору, 8 книжок для дітей. Сатирик був учасником Другої світової війни, кавалером Ордену «За заслуги» 3 ступеню, мав звання Заслуженого діяча мистецтв України. 
     З нагоди ювілею письменника в читальній залі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика  діє книжкова викладка «Смійтесь, друзі, на здоров’я!» На шанувальників творчості Павла Прокоповича Глазового чекають книги з його іскрометним гумором, бо, за словами автора «…зі сміхом легше в світі жити».


Немає коментарів:

Дописати коментар