пʼятницю, 19 серпня 2022 р.

 Мінно – вибуховій безпеці навчають дорослих і дітей у бібліотеці ім. Володимира Малика

Про мінну – вибухову безпеку для дорослих і дітей говорили у Лубенській публічній бібліотеці ім. Володимира Малика. Організувала захід книгозбірня спільно з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією "Твій Світ".  Провів цікаві лекції голова громадської організації "Рух Сварог", інструктор з мінної безпеки та давній друг бібліотеки Андрій Базяка. 

    Перша зустріч зібрала людей похилого віку. Перед присутніми зі вступним словом виступила директорка Публічної бібліотеки Валентина Сьомак та закликала присутніх старшого віку долучатися до волонтерського руху і допомагати ЗСУ. 

   У межах проєкту "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громад"  за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми "Ми поруч! " відбуваються кола соціально – психологічної підтримки літні учасники і учасниці дізналися, де можуть ховатися міни, як розрізняти небезпечні предмети та що робити у разі їх виявлення. Обговорення тривало і під час чаювання. 

     Того ж дня урок з мінно – вибухової безпеки провели і для групи підлітків, які відвідують "Спільний прості"р у межах проекту "Маяки критичного мислення". Уроки провели за допомогою відеоматеріалів та групового обговорення у найбільш доступній та цікавій для кожної вікової групи формі.

     Разом з громадськими організаціями бібліотека докладає зусиль, щоб діти та дорослі знали, як уберегтися від мінної загрози. 













Немає коментарів:

Дописати коментар