середу, 17 серпня 2022 р.

Кола психологічної підтримки для людей похилого віку

       Про те, як знизити тривожність під час бойових дій говорили учасники і учасниці літнього віку у ході кіл соціально - психологічної підтримки. Провела заходи днями Полтавська обласна молодіжна громадська організація "Твій Світ" спільно з Лубенською публічною бібліотекою ви. Володимира Малика.
      До участі у кризовому груповому консультуванні долучаються і вимушені переселенці старшого покоління. Активно допомагають у проведені зустрічей працівниці філій сільських бібліотек. Цього разу майданчиками для психологічного розвантаження стали мешканці Вищебулатецького та Новаківського старостинських округів.
      Залучена фахівчиня – психологиня громадської організації «Твій Світ» Юлія Пода під час зустрічі повела бесіду  про тривогу та тривожні стани, які виникають під час таких надзвичайних подій, як війна. Стан тривожності нині відчувають усі: від малого до найстаршого.
    Люди поважного віку часто надмірно хвилюються і постійно відчувають тривогу. Тому, разом з фахівцями вони засвоїли дієві способи зниження  тривоги.  А також спробували на собі вправи для зниження тривожності і психоемоційної напруги. Насамкінець зустрічі виконали арт терапевтичну вправу "Чашка моїх емоцій", яка дозволила відслідкувати та визначити власні емоції і намалювати їх на папері. Також учасники і учасниці виконували дихальні вправи, які можуть допомогти у разі виникнення  надзвичайної ситуації.    Завершилися зустрічі дружнім спілкуванням та частуванням.
     Заходи проходять завдяки проєкту "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади"  за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми «Ми поруч!».












Немає коментарів:

Дописати коментар