вівторок, 23 серпня 2022 р.

 Синьо-жовтий символ незламності

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України 23 серпня в Україні відзначається державне свято – День Державного Прапора України. Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

З нагоди 30-ї річниці Державного Прапора України в читальній залі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика розгорнута тематична книжкова викладка «Синьо-жовтий символ незламності».

На викладці презентуються новинки видань від Українського Інституту Книги, присвячені історії української національної символіки та її відродженню у період боротьби за українську державність.

Нині український національний синьо-жовтий прапор є державним прапором України. Впродовж історичних звершень він ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. Серце кожного українця завмирає при підйомі національного прапору. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі. 

#УІК#УІК_Незалежність_30,#Книжкові проекти_Незалежність

Немає коментарів:

Дописати коментар