неділю, 27 листопада 2022 р.

 «Там, де ступав Сковорода»

     Виповнюється 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди. Він і через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу. Прилучитися до його мудрості, світлого поетичного слова справа честі і для нас.
  Ми маємо щасливу нагоду пройтися стежками його життя, перечитати сторінки його творів. Двадцять п’ять років мандрував дорогами України незвичайний подорожній, проповідуючи серед народу свої філософські та соціальні погляди. 
    Шляхами життя і творчості мандрівного філософа, не покидаючи стін рідної школи, пройшли й учні 8-го класу Лубенської ЗОШ №10. Хлопчики й дівчатка взяли активну участь у геокешинзі «Там, де ступав Сковорода», який підготували бібліотекарі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика Сніжана Кириченко та Лариса Гончарук. Маршрутні листи двох команд повели учнів зупинками-містами, з якими пов’язана доля письменника: Чорнухи, Київ, Харків, Відень, Глухів, Переяслав. Під час мандрівки діти виконували цікаві завдання: вправлялися у віршуванні та в правописі, складали пазли, відгадували українські народні загадки та байки Григорія Сковороди,  пригадували танці народів світу.
    Стимулом за кожне вірно виконане завдання було здобуття капітанами команд ключових слів, з яких наприкінці гри учні дружно склали афоризми Григорія Савича Сковороди: «Байка – це мудра іграшка, що таїть в собі силу», «Якщо порода добра, то й плоди добрі». Добрі плоди знань отримали й учасники заходу - юні патріоти України, яку щиро любив мандрівний філософ.

















Немає коментарів:

Дописати коментар