вівторок, 15 листопада 2022 р.

 ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ МИКОЛИ КОЧЕРГИ «СЕРЦЕ КОЛІБРІ» У ЛУБНАХ

     Творчий вечір знаного на Лубенщині автора чуттєвих віршів, композитора і музиканта Миколи Кочерги з нагоди виходу в світ чергової поетичної збірки «Серце колібрі» відбувся у Лубнах. Центром поетичного бенефісу автора стала читальна зала Публічної бібліотеки ім.В.Малика, а модератором дійства, його ведучою – директор книгозбірні – Валентина Сьомак. Вона представила, а радше нагадала загалу, автора шести книг, члена літоб’єднання ім.О.Донченка та Полтавських спілок літераторів і композиторів, художнього керівника хорового колективу Лубенського терцентру «Зустріч» Миколу Кочергу. Його творчість наснажена, людською природою, близька і зрозуміла багатьом. Адже Микола Кочерга говорить про те, чим живе і переймається кожна людина. Для нього важливі не стільки сучасні матеріальні блага, як духовне спілкування і відчуття прекрасного. Недарма ж у зверненні від автора, уміщеному в книзі «Серце колібрі» він говорить: Кажуть, настала епоха, коли поезія, наче невідома, але прекрасна галактика, віддаляється все далі й далі від загубленої в космосі людини… В космосі мрій, шукань, болю, зла, величних поривів доброти, мовчання до крику про одвічне – про сенс буття…». У цьому весь літератор і філософ Микола Кочерга. Він читав вірші з книги і говорив про небуденне, про те, чим живуть тоді, коли підіймаються над щоденними клопотами про хліб насущний і починають думати… 
      Автора прийшли привітати колеги по літературному цеху – письменник Олександр Міщенко та Олександр Печора. Обоє відзначили непересічний талант Миколи Кочерги та побажали йому подальшого творчого натхнення і здійснення мрій. Яскравим доповненням до поетичних виступів стали пісні у виконанні підопічних музиканта – учасників хорового колективу «Зустріч» територіального центру. Та й сам композитор підійшов до поетичного вечора з новими музичними творами, які виконав, акомпануючи собі на гітарі. Кращі вірші автора читала Ольга Помаз. Щире захоплення творчістю Миколи Кочерги висловила заступник начальника Управління культури і мистецтв Оксана Радченко. 
     А відтак, шанувальники поезії автора мали можливість поспілкуватися з Миколою Кочергою у неформальній обстановці, торкнувшись таким чином секретів його майстерності і натхнення. 
Олександр МІЩЕНКО 



















Немає коментарів:

Дописати коментар