понеділок, 14 листопада 2022 р.

 Його поезія осяяна любов'ю до слова і пісні

   Андрій Малишко - поет-лірик від Бога. Його голос, то ніжний і схвильований, як перші слова кохання, то гнівний, сповненний пристрасті вибухової сили, не можна сплутати з чиїмось іншим. Навіть у ряду визначних талантів, яких дала українська поезія світові в XX столітті постать митця не блякне, вирізняється глибокою поетичною самобутністю, власним баченням світу, пісенністю своєї лірики, тим, що кожен її рядок бренить за камертоном української народної пісні.

     Андрій Малишко зробив великий внесок у духовну скарбницю свого народу, народженний у бідній, селянській родині він завжди прославсляв людину праці, безмежно любив свою яворову батьківщину-Україну.

     За своє життя поет видав близько 40 збірок. Не всі вони мють однакову художню вартість. Але найголовніше те, що в українську літературу він увійшов як поет-пісняр, бо пісні на його вірші вже давно сприймаються як народні.

     14 листопада виповнюється 110 років з Дня народження Андрія Малишка. До цієї дати філія №8 Вовчицька сільська бібліотека підготувала тематичну підбірку літератури, де бажаючі можуть ознайомитися із життєвим та творчим шляхом поета.


Немає коментарів:

Дописати коментар