вівторок, 15 квітня 2014 р.

Птахи навколо нас

         Районна бібліотека для дітей  ім. О.Донченка постійно шукає ефективні форми і методи роботи по екологічній освіті юних читачів.
         Так до Міжнародного дня птахів в стінах дитячої районної бібліотеки за участю учнів  4-а кл. ЗОШ №1 (класний керівник Головань Тетяна Іванівна) був проведений екологічний круїз «У пташиному розмаїтті». Організували цей захід головний бібліотекар Людмила Горб, Альона Забара – керівник гуртків та Тетяна Гончарова – методист станції  «Юних техніків та натуралістів».

         Діти в ігровій формі дізнавалися про цікавий світ птахів, взяли участь у вікторині «У світі птахів», пройшлися по сторінках «Червоної Книги», перегорнули сторінки творчості письменників-природолюбів, залюбки мандрували в океан пташиного розмаїття.
         Юні натуралісти взяли активну участь у різних змаганнях та конкурсах на кращого знавця пташиних загадок, творчо виготовляли паперових птахів з Альоною Забарою, отримавши часточку добра, тепла, і, звичайно, знання. Дуже  сподобалася дітлахам екологічна мозаїка з цікавих фактів про наших пернатих друзів «Птахи – частина живої природи», ситуативні завдання, анограми, гра «наповніть годівничку», «пташині хитрощі», ребуси.
         Найактивніші   діти ( Рябко Ілля, Мисник Даниїл, Фортуна Дарія, Малюжко Максим, Фролов Максим)  отримали в подарунок природничі  журнали «Юний натураліст». 

        Організатори дійства наголосили, що найбільшу насолоду, радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою.  







Немає коментарів:

Дописати коментар