четвер, 24 квітня 2014 р.

«Прочитай, не пошкодуєш»

Різними шляхами йде читач до своїх улюблених книг. З дитинства й до похилого віку його супроводжують твори, у яких знаходиться місце для почуттів, пробудження уяви, розуміння свого покликання і для відкриття власних істин. Книжка здатна вчити, розважати, викликати бурхливі пристрасті.Дуже важливо ще з дитинства читати потрібні книги, які формують характер та кругозір людини.
Особливо приємно, що в наш час інтерес до книг зріс серед молоді. До нашої бібліотеки приходять молоді люди, які знають конкретно, що вони хочуть, орієнтуються, які книги на даний час найбільш популярні, передають, пропагують ці книги своїм друзям, однокласникам.

Тому пропонуємо до уваги нашим юним читачам книги, сповнені захоплюючими та цікавими сюжетами!


 Космовська Б. Буба: роман/ Б. Космовська. – Львів: Урбіно, 2012. – 240 с.
      Якщо тобі шістнадцять років, твоя мати – відома письменниця, батька частіше можна побачити на телеекрані, ніж удома, а старша сестра постійно заявляє про своє бажання стати кіноактрисою, життя здається не таким уже й легким. На щастя, у Буби є ще дідусь Генрик, а в того – свої пристрасті, наприклад, гра в бридж. Ну, і улюблені джинси й мартенси. Захоплива й сповнена теплого гумору книжка про відкриття світу дорослих, пошуки дружби, перше кохання, гіркоту поразок та маленькі й великі перемоги над собою.


 Функе К. Володар над злодіями: роман: [для серед. та ст. шк. віку]/ К. Функе. – К.: Школа, 2004. – 416 с.: іл.
     Роман-бестселер сучасної німецької письменниці Корнелії Функе, що вже встиг завоювати серця мільйонів юних читачів по всьому світу, розповідає про сповнене авантюрних розваг, загадок та небезпек життя юних венеціанців, якими керує таємничий і могутній Володар над злодіями.




 Потаніна І. Дівчата на стежці війни: фантаст. Роман/ І. Потаніна. – К.: Зелений Пес, 2008. – 392 с.
     Чаклуни, чаклунки, чаклунські пси – шикуйсь! Струнко! Рівними рядами на війну – кро-оком руш!
         Не дивуйтесь, це зовсім не жарти. Це війна. Війна між людьми-чаклунами, котрі прийшли у чарівний світ, і місцевими народами. Війна до останку… а, власне, за що? За які такі цінності?
         Ось це і доведеться з’ясувати звичайним дівчатам – Маргоші й Насті, якщо вони хочуть врятувати Настиного старшого брата Дена, полоненого злими чарами, а заразом з братом – увесь світ.


     Ігнатова Н. Диваки: романт. історія для дорослих дітей/ Н. Ігнатова. – Донецьк: ПП «ЦСО», 2012. – 288 с.
          Неймовірне число подій відбувається в житті молодих людей. Випробування Любов’ю, Дружбою, Грошима, Славою, Успіхом. Як вони витримають ці іспити, чи впораються? Впораються. Тому що вони – Диваки від слова «диво». Їх легко впізнати, тому що вони завжди з’являються в потрібну хвилину: віддають останнє заради дружби, роблять неможливе заради кохання. Вони просто  допомагають словом і ділом, даруючи світло і тепло, а іноді просто не проходять мимо.

         Есаулов О. Ю. Таємниця Великого Сканера/ О. Ю. Есаулов. – Луцьк: ПрАТ «Волинська обласна друкарня», 2013. – 144 с.
         Великий Процесор отримує сигнал «SOS» з далекої планети Ц. Експедиція, до складу якої ввійшла донька Великого Процесора принцеса Інформа, зникає. Хто може відправитися у далеку подорож? Адже треба не лише знайти експедицію, що зникла, а й допомогти мешканцям планети. А тут ще Рикпет з друзями зникають. Отака от халепа… Що ж робити? Для Великого Процесора залишається остання надія – Сергійко. І Сергійко починає діяти…


 Воронина Л. У Пошуках Огопого: нотатки наколосвіт. Мандрівниці/ Л. Воронина. – К.: Нора-Друк, 2010. – 176 с.

         Все свідоме життя Леся Воронина подорожує: автостопом, байдарками, потягами, літаками, верблюдами й віслюками. Тож ця перша «доросла» книжка письменниці – захоплива мандрівка часом і простором, до якої автор запрошує усіх, хто любить шалені пригоди, несподівані зустрічі й непередбачувані повороти долі.



 Сайко О. Новенька та інші історії/ О. Сайко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. – 185 с.
    13-річним героям оповідань Оксани Сайко доводиться – може вперше в житті і часто в драматичних ситуаціях – зробити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Так вони пізнають людей і пізнають себе. Які методи годяться в боротьбі за перемогу на конкурсі краси? Що робити, коли товариші в біді – бігти за дорослими чи намагатися рятувати самому? Чим «віддячити» не надто доброзичливому учителеві – осудом, а чи співчуттям?..


Морозенко І. Іван Сірко : Великий Характерник/ І. Морозенко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. – 165 с.

         Життя Івана Сірка овіяне легендами і сповнене карколомних пригод. Він народився незвичайною дитиною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і перед усім – над собою.

Немає коментарів:

Дописати коментар