вівторок, 19 серпня 2014 р.

Великі українці.

У кожній державі є люди, які залишили глибокий і значимий слід в історії. Це ті, ким можуть пишатися не лише сучасники, але й нащадки, через сотні і навіть тисячі років. Це ті, без яких важко уявити розвиток науки, культури та інших сфер життя в країні. Це великі і знамениті люди, гідні діти своєї батьківщини.
Україна, як і будь-яка інша держава, може гордитися величезним списком тих, хто присвятив своє життя на благо рідної землі.

Прославили Україну
Українські люди,
Їхні портрети у музеях
Бачимо усюди.
Це княгиня – древня Ольга,
Князь славетний – Святослав,
Володимир це Великий,
Та ще Мудрий Ярослав.
Це письменники, поети,
Співаки та лікарі,
Це конструктори та вчені,
Хлібороби, шахтарі.
Це і Леся Українка,
Це і геній наш Тарас,
Корольов, Патон, Амосов,
Кожен знаний, кожен ас.
Імена ж бо їх відомі
Кожній в нас людині,
Це про них у світі кажуть: -
«Родом з України».

        Так, наша Україна – справжня скарбниця героїв і видатних людей. Це князі та гетьмани, козаки і козацькі ватажки, меценати та політики, талановиті письменники, поети та художники, вчені та журналісти.  У кожній галузі життя можна назвати імена достойних і кожен з них має велике значення для історії та культури нашого народу.
Інформація про найбільш знаних людей нашої Вітчизни представлена на книжковій виставці «Великі українці», яка оформлена на абонементі ЦРБ ім. В.Малика.
       Під узагальненою назвою «великі» зібраний матеріал про тих, хто привніс неоціненний вклад у розвиток нашої держави. Без кого українцям було б далеко до цивілізованого суспільства.
Виставка несе значимий інформаційний характер. Ми сподіваємось, що кожен наш читач віднайде цікаве для себе. Можливо, відома їм людина постане абсолютно в іншому образі, а можливо, ще й дізнаються про тих, про кого навіть і не чули раніше тому, що імена їх замовчувались через історичні обставини.
      Тож, шановні читачі, завітайте на абонемент ЦРБ ім. В.Малика і розкрийте для себе ще одну цікаву сторінку!



Немає коментарів:

Дописати коментар