середу, 6 серпня 2014 р.

Бібліодесант в  міському парку

           Влітку  життя  завмирає, відпустки, канікули  та  просто спека  зменшують активність громадського та культурного життя у місті. Районні бібліотеки Лубенської ЦБС канікул не мають, і охоче надають свої книжкові фонди (книги та періодичні видання) у розпорядження читачів. Тож спекотними серпневими днями  бібліотекарі  центральної районної бібліотеки ім. Малика  та районної дитячої бібліотеки ім. Донченка вирішили не чекати на своїх читачів у приміщеннях, а прийти до них на зустріч у місце відпочинку.

       У міському парку віднедавна працює виїзний читальний зал, де кожен  бажаючий може почитати журнали та взяти участь у акції  бук – кросингу.
     Лубенська централізована бібліотечна система започатковує  цей новий вид послуг, що в перекладі означає „Вільний книгообмін”. Це дуже цікаво та корисно.
        Бук-кроссинг – це неформальний книжковий клуб. Він знищує кордони простору і часу, координально змінює ставлення людей до читання і книжок.
        Ідея проекту проста - звільнити книги з особистих домашніх бібліотек від марного стояння на полицях та пилу і перетворити весь світ у „Величезну бібліотеку для всіх”.
    Цей проект абсолютно некомерційний, добровільний, всі книжки розповсюджуються безкоштовно.  З  вересня 2014 року він діятиме в стінах  районних та сільських бібліотек.
Перші читачі не тільки вибрали  уподобані  книги , але й пообіцяли  принести свої   - для обміну. Бібліотекарі Лариса Гончарук та Людмила Горб розповідають лубенцям  та гостям міста   про нові послуги, які  надають користувачам бібліотеки , роздають рекламні  матеріали. Отже районні бібліотеки  зробили  черговий  крок назустріч людям  і радо вітають кожного нового читача.
Шановні друзі !
           Для того, щоб взяти участь у цьому цікавому та дуже корисному проекті - зробіть три простих речі:
- принесіть книгу, яку хочете звільнити, до центральної районної бібліотеки чи дитячу книжечку - до районної бібліотеки для дітей або бібліотеки - філії;
- знайдіть собі там книгу, яка подобається;
- повторюйте це багато – багато разів, запрошуючи до участі друзів, однокласників, сусідів, колег по роботі та знайомих. І вони Вам дякуватимуть !
Ласкаво просимо в наші бібліотеки ! Беріть участь в нашому Бук-кроссингу !











Немає коментарів:

Дописати коментар