пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Океан любові Івана Франка

Центральна районна бібліотека імені Володимира Малика продовжує співпрацю з міським територіальним центром соціального обслуговування населення. Цього разу працівники абонементу Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка слухачам культурно – мистецького факультету Університету третього віку презентували поетично – музичну композицію «Се любов моя плаче так гірко…», присвячену інтимній ліриці Івана Франка.
У своїй розповіді  бібліотекарі намагалися показати Франка дещо іншим ніж зазвичай: людиною з вразливою душею та палким відкритим серцем, проникливим поетом - ліриком, що створив неповторну пісню великої любові. «Тричі являлася мені любов,- зізнавався Іван Якович, - тричі в руці від раю ключ держав», і тричі поет втрачав надію на щастя. 

Сторінками безмежного поетового захоплення та великого розчарування мандрували учасники заходу. Присутні однаково сильно були вражені і лірично – трагічною історією любові до Ольги Рошкевич, і смертю коханої ним Юзефи Дзвонковської, і байдужістю та насмішками ще однієї жінки – Целіни Зигмунтовської. Не залишились байдужими жіночі серця й до історії сімейних відносин Івана Яковича з його дружиною Ольгою Хорунжинською.
На заході лунали вірші з ліричної драми «Зів’яле листя», звучали пісні, написані на слова поета, на великому екрані демонструвалися світлини родини Франка та його коханих жінок.




Немає коментарів:

Дописати коментар