середу, 7 грудня 2016 р.


Інклюзивні заняття - відтепер в Молодіжному Центрі  Лубен


           У цьому році  в Лубнах стартував проект, що спрямований на збільшення участі дітей з особливими потребами в соціальному та економічному житті місцевої громади. Одним з кульмінаційних заходів проекту стала подія «День економічних знань», який  підтримується Британською Радою в Україні в рамках програми «Активні громадяни». Тож, 6 грудня 2016 року група учнів Лубенської спеціальної школи інтернату завітали до Молодіжного центру, що діє в районній бібліотеці імені Володимира   Малика. 
  В ході заходу учасники  продемонстрували свої  здобутки, влаштувавши міні – виставку  поробок.  Про важливість теми інклюзивного заняття, що була пов’язана з фінансовою грамотністю та вибором майбутньої професії,  учасникам розповіла психолог проекту Юлія Пода.  
           Під час  інтерактивного заняття діти не лише прослухали цікаву міні - лекцію про поняття «вакансія» та «резюме», обговорили найактуальніші для себе професії, а й мали можливість самостійно ознайомитись з можливостями найбільшої  Інтернет бази з підбору персоналу та пошуку роботи, інтегрованої з даними служби зайнятості з усієї України. 
         Ще однією метою заходу було адаптувати Молодіжний центр  для відвідування його людьми з особливими потребами. Тож,  у дружній затишній атмосфері, яку створила бібліотекарка читальної зали бібліотеки імені В. Малика Лариса Гончарук , діти разом з дорослими творчо працювали з глиною. Кожен учасник мав виліпити копілку, проте позитивний вплив на дітей, мав сам процес «глинотерапії». 
       Як повідомили в Полтавській обласній громадській організації «Твій Світ», яка і  організувала захід, надалі такі інклюзивні заняття планують  проводити регулярно. 













Немає коментарів:

Дописати коментар