понеділок, 27 березня 2017 р.

135-річчя  від дня народження Христини Алчевської відзначили слухачі культурно-мистецького факультету Університету  третього віку.

     Літературний портрет «Христина Алчевська - донька славного роду» пройшов  у міському територіальному центрі соціального обслуговування населення. Про родину відомого українського промисловця, банкіра і щедрого мецената Олексія Кириловича Алчевського розповіла слухачам завідувач організаційно-методичним відділом центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова. Вона познайомила присутніх із життєвим та творчим шляхом видатної українки , яка зробила неоціненний внесок в історію вітчизняної культури.
Учасники заходу переглянули документальну стрічку «Історія меви», прослухали пісні та романси у виконанні Тараса Компаніченка, Ярослава Гнатюка, Ольги Богомолець та сестер Тельнюк. Під час зустрічі лунали  твори Христі Алчевської  з поетичних збірок «Українська  муза»  та «Українське диво». Поезії, в яких оспівана краса природи, прагнення до світла, сонця, гармонії в людських стосунках і кращої долі для рідного народу не залишили байдужими нікого.  І пророчо лунали  в цей день слова нашої землячки Христини Олексіївни:  «Мене не викреслити при всьому бажанні з історії ніяк».


Немає коментарів:

Дописати коментар