пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Зростаємо разом з книгою! Подружись із книгою!

(книжкова веселка)

      Протягом березня до Всеукраїнського тижня дитячої книги в районній бібліотеці для дітей ім. О.В.Донченка відбулися заходи, в яких активну участь взяли юні читачі району та міста.
     Діти не тільки дізналися багато цікавого про книгу, але й стали безпосередніми учасниками   конкурсів, мандрівок, ігор та вікторин.
Залюбки мандрували чудовим казковим світом, змагалися у книгознавчій естафеті, ділилися своїми фантазіями, показали вміння й ерудованість у іграх та розвагах, розгадували загадки та кружляли у дружному хороводі.

        Книголюби розповідали про свої  перші улюблені книжечки, читали поезії.
   Маленькі читайлики веселилися разом із відомими казковими персонажами, вболівали за своїх улюблених героїв, щиро раділи, коли добро перемагало зло. Адже у своїй торбинці казка несе вічні істини, загальнолюдські цінності.
Потішили своїми виступами Софія та Ярина Келеп, Женя Фрішко, Маргарита Рубальська, Евгеній  Ломакін та інші.                     
   Сподобалися відвідувачам книгозбірні інтелектуальні перегони, банк цікавинок, ігрова валіза, смішинки з торбинки, літературна орбіта.
       У країні  «Казкограй» розважатися дітлахам допомагала чарівна квітка-семицвітка. Її помаранчева пелюстка відправила читайликів до Казкового зоопарку, де вони зустріли багато звірів – тваринок, які є героями дитячих казок. Зелена пелюстка семицвітки направила дітлахів у Королівство казкових чисел. За допомогою червоної пелюстки діти потрапили на планету казкових квітів, де пригадали казки та відгадали загадки про квіти. Синя пелюстка диво-квітки допомогла малюкам потрапити до самісінького Столу літературних ювілярів. Жовта пелюстка запросила учасників дійства до Скарбниці розваг, а біла пелюстка казкової семицвітки запропонувала їм ласощі та подарунки. Блакитна пелюстка перенесла присутніх до Паперопластики, де діти залюбки виготовляли іграшки – сувеніри та казкових героїв.
     Бібліотекарі розробили цікаву і пізнавальну програму заходів (книжкову парасольку), щоб юні читачі всіх вікових категорій поспілкувалися із книгою і між собою.
        Подорож до книжкового королівства, країни дитячих журналів, перегляд літератури та вікторини організувала головний бібліотекар Людмила Горб.
       Годину цікавих повідомлень, універсіаду «Розумні та кмітливі», гру – мандрівку «Казкограй» провела працівник бібліотеки Марта Федіско.
       Також бібліотекарі  презентували книжкову виставку – літературний бум  «Сучасне!  Українське! Захоплююче!» та побажали юним пізнайкам підкорювати вершини знань стиглим гроном калиновим.







Немає коментарів:

Дописати коментар