четвер, 25 січня 2018 р.

Сільські бібліотекарі навчаються

      Бібліотека – це «живий» багатогранний організм, який володіє безліччю можливостей змінюється разом з суспільством в цілому та з кожним читачем зокрема. Щоб дихати – людині потрібен кисень, щоб функціонувати бібліотеці, як повітря, потрібні читачі. В останні роки розширилась комп’ютерна мережа і сільських працівників району. Бібліотекарі поступово оволоділи комп’ютерами, в Інтернеті створюють сторінки бібліотеки, блоги. Все це в комплексі сприяє позитивному уявленню про бібліотеку. Взагалі комп’ютеризація бібліотеки є тим ключем, що відкриває багато дверей – до покращення матеріально – технічної бази та до оптимізації інформаційно-бібліографічної та видавничої роботи.
       Тож 23 та 24 січня працівники відділу Інформаційного сервісу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика провели міні-тренінг по створенню та правильному веденню бібліотечного блогу. Учасниками тренінгу стали працівники 13 сільських бібліотек.

    Основними завданнями тренінгу було: визначити основні функції та принципи блогування, яких варто дотримуватися перед створенням професійного блогу; як правильно наповнювати блог і яким саме контентом. І що саме головне – ми створювали блоги та робили в них перші дописи.
       Надіємось, що тренінг не пройшов даремно і всі блоги сільських бібліотек, які було створено під час заняття все-таки не кануть у небуття, а будуть успішно діяти. 






Немає коментарів:

Дописати коментар