понеділок, 15 січня 2018 р.

Ювілей найвідомішого казкаря ШАРЛЯ ПЕРРО

     Дивовижний світ чарівної казки, який всі пізнають у дитинстві, залишається з людиною на все життя. Казки розкривають перед маленькими читачами вічні істини, вчать розрізняти добро і зло,  розповідають про мудрість й оптимізм. А коли людина дорослішає, то протягом всього її життя теплий вогник добра казкових сюжетів зігріває її душу, підказує, куди звернути на складному життєвому шляху, як не схибити та прийняти правильне рішення. Це дорогоцінний скарб, яким ми завжди радо ділимось. 
    Ось і цими похмурими зимовими днями, напередодні дня народження великого Казкаря Шарля Перро, працівники районної бібліотеки для дітей імені О. В. Донченка вирішили занурити своїх відвідувачів у неймовірний світ примхливої фантазії письменника.
12 січня минає 390 років з дня його народження. Але й досі його творіння знаходять відгук у серцях маленьких читачів. «Попелюшка», «Червона Шапочка», «Хлопчик-Мізинчик», «Кіт у чоботях» - все це бестселери нашого часу. Ці казки стають для дітей найкращими друзями та порадниками на початку довгої мандрівки звивистими стежинами життя. Вони є свого роду афористичною мудрістю. Шарль Перро недарма вважається основоположником жанру літературної казки. Цей французький казкар, як справжній майстер художнього слова, подарував нам дорогоцінний спадок, який поповнювався і дбайливо передавався із покоління в покоління протягом віків.
     У стінах бібліотеки відвідувачів у цей день чекали книги письменника та яскрава добірка ілюстрацій до казок Шарля Перро. Кмітливий Кіт у чоботях, тендітна Попелюшка чи моторошний Синя Борода ніби кликали всіх до своїх пригод. 
   І, не дивлячись на те, що між сучасними дітлахами і мудрим письменником – прірва довжиною у майже 400 років, вона стає непомітною, коли ви перегортаєте сторінки казок Шарля Перро.

Немає коментарів:

Дописати коментар