вівторок, 16 січня 2018 р.

"Народе мій, до тебе я ще верну..."

    12 січня до Березотіцької сільської бібліотеки завітали учні 6 класу разом з вчителем української літератури  Ніною Юхимівною Передерій  на літературну годину "Народе мій, до тебе я ще верну...", присвячену 80-ій річниці від дня народження українського поета Василя Стуса.
      Завідувач книгозбірнею Наталія Білик розповіла про діяльність Української гельсінської групи, яка була першою легальною правозахисною організацією в Українській РСР та відіграла одну з ключових ролей у національно-визвольній боротьбі українського народу, розпочала ненасильницький, легальний і правовий шлях у здобутті Україною незалежності, становленні демократії, поваги до прав людини. До цієї  групи належав і Василь Стус - український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник, якого називали Шевченком XX сторіччя.
     Бібліотекар Лариса Павлунік підготувала  відеоматеріали «Із забуття - в безсмертя!», «Василь Стус. Синові", який учні переглянули з великим задоволенням. Також юним користувачам  пощастило почути живий голос поета у запису. Пролунали вірші «Осліпле листя відчувало яр...», «На Колимі запахло чебрецем....».
     Насамкінець присутні ознайомилися з літературою, яка розповідає про нелегкий життєвий та літературний шлях Василя Стуса. 




Немає коментарів:

Дописати коментар