вівторок, 23 січня 2018 р.

Україна на літературній мапі світу

     Триває, набирає обертів літературний взаємообмін між Україною та світом. Багато цікавих сучасних зарубіжних авторів відкрив для себе український читач. Відрадно, що твори українських письменників нової генерації, в свою чергу, знаходять шлях до умів та сердець читачів багатьох країн світу. Нашу літературу помітили, нею зацікавились. Вона полонила вибагливого закордонного читача  новизною тем, правдою у зображенні історичних подій, різноманітністю жанрів, майстерним володінням словом. Твори вітчизняних авторів виходять окремими книжками в Австрії, Болгарії, Польщі та Канаді, Німеччині, Італії, Франції та багатьох інших країнах, а  роман «В яру згасаючих зірок» нашої землячки Раїси Плотникової надруковано у журналі «Соборність», який видає Спілка  українських письменників Держави Ізраїль.

     Українські письменники все активніше одержують міжнародні гранди на переклад своїх творів, їх запрошують на міжнародні літературні фестивалі та форуми. Вже є чималі досягнення, так лауреатами літературної нагороди Центральної Європи ANGELUS стали романи: «Дванадцять обручів» Ю. Андруховича, «Музей покинутих секретів» О. Забужко та «Месопотамія» С. Жадана. Впевнено українська книга займає свою нішу на літературній мапі світу. 
      Абонемент центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика презентує книжкову поличку-визнання  «Книги, що перетнули кордон», на якій представлена якісна сучасна українська література  яка отримала визнання на Батьківщині, змогла перетнути кордон та стала відомою в багатьох країнах світу. Ці книги стверджують цінність українського письментва та презентують  нашу державу по всій земній кулі. На поличці представлені твори Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Марії Матіос  та  Ліни Костенко, Любко Дереша, Андрія Куркова та інших.
      Тож запрошуємо всіх, хто любить читати і цінує творчість сучасних авторів, завітати до абонементу, ознайомитись з книжковою поличкою та отримати задоволення від читання української книги.




Немає коментарів:

Дописати коментар