пʼятницю, 4 грудня 2020 р.

 Майстер психологічної новелли

     Українську  прозу неможливо уявити без вагомої літературної спадщини Григора Тютюнника. Його  високоталановита, народжена з традицій і водночас глибоко сучасна творчість є неминущим художнім надбанням ХХ століття. Вона є візитною карткою українського народу в світовій культурі.  Про унікальний і глибокий талант митця одностайно пишуть дослідники літератури, почесне місце відводиться йому в сучасних працях в історії художнього слова.  Творчість Григора Тютюнника вивчається в школах і вищих навчальних закладах. Його оповідання та повісті перекладено багатьма іноземними мовами. «Григір Тютюнник, - писав Олесь Гончар,- прийшов до читачів своїх чесно, надійно, надовго. Прийшов, щоб не розлучатися». 

     Письменник народився та виріс на Полтавщині. Григір Тютюнник неодноразово відвідував наше місто, товаришував з фотохудожником Володимиром Білоусом. На будинку де зупинявся письменник приїжджаючи в Лубни, встановлено меморіальну дошку.

    До дня народження митця на абонементі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика розгорнута книжкова виставка «Живописець правди  - Григір Тютюнник». Запрошуємо ознайомитись із творчим надбанням письменника.  Оповідання та повісті Григора Тютюнника сповнені багатства асоціацій, живих народних типів, психологічним, філософським змістом.  З великою відповідальністю ставився письменник до свого слова. Головним джерелом усієї його творчості була любов до людини. „Мало — бачити. Мало — розуміти. Треба любить”, — у цьому Григір Тютюнник був переконаний.



Немає коментарів:

Дописати коментар