понеділок, 14 грудня 2020 р.

 Розмова про правову культуру у Вовчицькій бібліотеці

    В умовах розвитку в Україні  правової держави виключно важливим є процес виховання  у молодої людини правової культури. Правова освіта підростаючого покоління здійснюється в органічному поєднанні з реальними подіями, щоб молодь усвідомила свій нерозривний зв’язок з іншими членами суспільства, відчула відповідальність перед державою, громадянином якої вона є. Без знання права молодій людині вступати в життя складно. 

  З метою правопросвітництва в рамках проекту «Я маю право»  у Вовчицькій  сільській бібліотеці відбувся каскад юридичних повідомлень ''Твої права - твоя фортеця'',  учасниками якого стали старшокласники Вовчицького ліцею.

    Бібліотекарка Людмила Ревуцька розповіла учасникам заходу про ключові правові поняття, котрі має знати  підростаюче покоління. Не оминули увагою і обов’язки, які повинні  виконувати діти в повсякденному житті. 

    Досить багато часу підлітки проводять у навчальних закладах, де життя веселе, цікаве, а іноді і складне. Серед цих труднощів зустрічаються прояви насильства, тож наступним питанням, яке розглянули під час заходу, була проблематика булінгу.  Дітям для обговорення запропонували  провокативні завдання, на які вони намагалися знайти  правильні ситуативні  рішення.

    Підводячи підсумки заходу, підлітки дійшли висновку, що правова освіченість, толерантне ставлення один до одного, підтримка та взаємодопомога важливі в час їх громадянського становлення.

    Також в рамках Всеукраїнського тижня права з дорослими користувачами відбувся правовий діалог «Менше корупції – більше можливостей». Під час спілкування прозвучало багато різних думок, зокрема, що корупція гальмує соціальний прогрес, становлення демократичного суспільства, заважає повноцінній реалізації прав.

Немає коментарів:

Дописати коментар