вівторок, 8 грудня 2020 р.

 
У Лубнах презентували видання про звичайних людей, які протидіють пандемії COVID -19.

      7 грудня 2020 року у Лубнах відбулась презентація нового видання громадської організації «Твій Світ» «Голоси, образи і історії звичайних людей у боротьбі з COVID -19», яке розповідає про доглядачів і працівників соціальної сфери, місцевих журналістів та волонтерів, що працюють у боротьбі з пандемією. Презентували збірку історій успіху у Лубенській центральній районній бібліотеці імені Володимира Малика, запросивши до участі досвідчених волонтерів і початківців. 

     Цим виданням автори прагнуть посилити голоси та поширити історії звичайних людей, які переживають кризу у наслідок COVID-19 або роблять свій посильний внесок у боротьбу з пандемією. 

     Зокрема, у збірці представлені молодіжні ініціативи у протидії COVID -19, розповіді про успішне залучення людей старшого покоління до волонтерського руху, участь працівників публічних бібліотек у боротьбі з інфодемією. 

    Під час презентації організатори розповіли про успішні комунікації між волонтерськими ініціативами та місцевою владою, а також участь соціально відповідального бізнесу у допомозі громаді в протидії COVID -19. 

     «Ми сподіваємось, що ці історії спонукатимуть читачів до роздумів про уразливі групи людей та про те, як їх підтримати під час пандемії», -говорить директорка Лубенської районної книгозбірні Валентина Сьомак. 

     Видання планують поширити серед бібліотек, навчальних закладів та соціальних установ. 

    На завершення презентації керівник проєкту Олександр Чепур закликав небайдужих людей можете долучатися до волонтерського руху у протидії COVID -19.

    Поширюватимуть видання у рамках проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області» за фінансового сприяння міні-гранту Проекту ЄС «Підвищення потенціалу ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне».





Немає коментарів:

Дописати коментар