середу, 23 грудня 2020 р.

 Волонтерська акція "Молодь проти COVID-19" 

       23 грудня 2020 року у Лубнах продовжилася волонтерська акція "Молодь проти COVID-19". Це не перший захід, що залучив активну молодь і досвідчених волонтерів до допомоги літнім людям, які страждають через наслідки пандемії COVID-19. Організаторам вдалося об'єднати  багато небайдужих людей і партнерських організацій, зокрема ГО «Твій Світ», ГО «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей Укарїни», Лубенська центральна районна бібліотека ім. В. Малика, волонтерський загін «Милосердя» Лубенського фахового медичного коледжу та інших, щоб допомогти особам похилого віку. Сприяв проведенню акції відділ молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради. 

     На початку акції організатори провели тренінг для волонтерів, до якого доєдналися  працівники книгозбірні імені Володимира Малика та учасники волонтерського загону "Милосердя".  У ході інтерактивних вправ, вони не тільки посилили м'які навички, необхідні волонтерам, а і отримали нові знання про види соціальних послуг. 

     Під кінець заходу волонтери прикрасили новорічні гілочки та сформували гуманітарні набори. Цього ж дня спільно з  головою Ради ветеранів 5 мікрорайону міста Олександром Глашкіним були здійснені соціальні візити до стареньких, під час яких їх емоційно підтримали, надали гуманітарну допомогу та подарували святковий настрій!

    Підтримка людей похилого віку можлива завдяки проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області» за фінансового сприяння міні-гранту Проекту ЄС «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією Мережа 100 відсотків життя Рівне.






Немає коментарів:

Дописати коментар