понеділок, 26 липня 2021 р.

 
Величальна пісня душі поетеси Юлії Манойленко

    23 липня у Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика відбулася творча зустріч з надзвичайно обдарованою, неординарною особистістю, поетесою, членом Національної спілки письменників України і, до речі, віднедавна, нашою колегою – бібліотекарем Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара Юлею Манойленко, яка презентувала нову збірку поезій «Слідами смальти». Чисельна когорта поціновувачів поезії землячки, а це: літератори, друзі, бібліотекарі, постійні читачі книгозбірні завітали аби поспілкуватися з авторкою та привітати з її вже восьмим поетичним новодруком.
    Презентація збірки, яку вміло модерувала провідний бібліотекар Ніна Бородавка, стала добрим святом поезії. Щире, відверте поетичне слово звучало з вуст Юлії Манойленко, вона довірила слухачам найдорожче – свої думи, мрії та хвилювання, які вмістила у поезію. ЇЇ твори народжені чистою і прекрасною душею, великим серцем, сповненим любові до України, до рідного краю, до Бога. Душевний погляд авторки звернений до Всевишнього та природи, де вона віднаходить втіху і радість. Поетеса особливо гостро, надзвичайно чуттєво реагує на світ. І те, що визріває в її душі і перетікає у Слово, правдиве, бо воно виколисане почуттями. Поезія Юлії Манойленко нікого не залишила байдужим, адже вона проникає глибоко в серце та примушує задуматися про вічні цінності буття.  
  
    Щирі слова привітань на адресу талановитої землячки лунали в цей день від колег по перу: голови благодійного фонду «Слово» ім. В. Малика Олександра Сиченка, головного редактора газети «Лубенщина», голови літоб’єднання ім. Донченка Олександра Міщенка, члена Національної спілки письменників України, письменниці Раїси Плотникової, колишньої вчительки, поетеси Лариси Галич, давніх друзів Олени Сімініченко та Валентини Ляшенко. Від імені бібліотечної спільноти колегу привітала директор Публічної бібліотеки ім. В. Малика Валентина Сьомак.
    Гарним доповненням заходу були виступи учасниць клубу «У дружньому колі» Марії Білик та Надії Бугаєць.
    Атмосфера творчої зустрічі була позитивною, а спілкування активним та цікавим. Захід завершився автограф - та фото сесією.














 



Немає коментарів:

Дописати коментар