четвер, 22 липня 2021 р.

 Визначено переможців І (місцевого) етапу обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини»

    Книги із давніх часів були джерелом мудрості. І хоча зараз ми живемо у світі, де, щоб дізнатися будь-яку інформацію, широко використовується Інтернет, та все ж книга не втратила своєї актуальності серед дитячої аудиторії й донині. І доказом цьому є проведення щорічного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини», який викликає все більше зацікавлення дітей та організаторів дитячого читання. Популяризація кращих надбань сучасної української та світової літератури, вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою – ось основні завдання цього інтелектуального змагання. Конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам, а завдяки систематичному читанню та ерудованості.
    В читальній залі Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся І етап конкурсу, в якому взяли участь 17 учасників, справжніх шанувальників книги, які є лідерами читання у сільських бібліотеках-філіях Лубенської територіальної громади.
З вітальним словом до юних книгознавців звернулася головний спеціаліст Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області Оксана Радченко, яка привітала із справжнім святом книги та побажала якнайкраще проявити свої знання та начитаність.
 
 Координатор І етапу конкурсу, провідний методист Наталія Мусієнко ознайомила присутніх з умовами проведення змагання, зазначивши, що переможець отримає почесне звання «Найкращий читач Лубенщини-2021 року» та представила компетентне журі. Гідно та справедливо оцінювали виступи конкурсантів: Олександр Печора, поет, Член Національної спілки журналістів України, голова Лубенської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта ім. Тараса Шевченка», Оксана Радченко, головний спеціаліст Управління культури і мистецтв, Інна Сизоненко, провідний бібліотекар Публічної бібліотеки ім. В. Малика та Ольга Шевельова, педагог, представник громадськості, волонтер бібліотеки Малика.
У чесному змаганні шестикласники та семикласники виборювали звання «Найкращий читач Лубенщини-2021 року». А це було не легко. Усна презентація улюбленої книжки, що була першим завданням конкурсу, підкорила своєю відвертістю, емоційною подачею, різноманітністю обраних книжок за жанром та авторами, вмінням коротко, влучно та цікаво розповідати про книгу. У другому турі змагань, під час тестів учасники показали свою обізнаність з історії рідного краю та літератури, ерудованість і кмітливість. За результатами проведених конкурсних завдань були визначені переможці. Звання «Найкращий читач Лубенщини-2021 року» отримали: Ксенія Царук (учениця 6 кл. Опорний заклад Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ф. Д. Рубцова) та Дарина Севертока (учениця 7 кл. Опорний заклад «Засульський ліцей Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області»), які продовжать змагання за звання «Найкращого читача Полтавщини» в ІІ (обласному) етапі. Спеціальну відзнаку журі за креативну презентацію книги отримав Ярослав Кравченко (учень 7 кл. Михнівська сільська бібліотека-філія).
    Насамкінець голова журі Олександр Печора проаналізував виступи учасників, надавши слушні поради та рекомендації, також авторські поетичні збірки отримали найартистичніші конкурсанти Андрій Вовкоріз (учень 6 кл. Лубенської ЗОШ І-ІІІ ст. №3) та Дмитро Гедьо (учень 6 кл. Войнихівської ЗОШ І-ІІІ ст.).
    Ми щиро вітаємо переможців, а інших учасників просимо не засмучуватися. Усі ви перемогли, ви гідно боролися, але трішки не вистачило до омріяної перемоги. Продовжуйте читати та долучайтеся до інших конкурсів бібліотеки - уже зараз можна ознайомитися та стати учасником кількох із них!













 


Немає коментарів:

Дописати коментар