четвер, 25 листопада 2021 р.

 «Голодомор мовою документів»

       Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.    

     Головне у діяльності бібліотек громади по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію. Так, в Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика працівники читальної зали підготували книжкову викладку «Голодомор мовою документів».  У пропонованих книгах на основі величезного обсягу архівних документів та спогадів очевидців відслідковується перебіг подій, що вилились у небачений до цього злочин комуністичної влади проти українського народу.

    У більш розгорнутому вигляді розкривається геноцидна природа Голодомору в нових виданнях з фондів бібліотеки: «Нариси про Голодомор» Олесі Стасюк, «1932-1933: Хроніка Голодомору в Україні» Василя Марочко та Ольги Мовчан. У дослідженнях наголошується, що важливо не забувати у XXI столітті про Голодомор саме як про геноцид українців.

#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше

#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК

з Український інститут книги



Немає коментарів:

Дописати коментар