вівторок, 9 листопада 2021 р.

 «Мова вдосконалює серце і розум народу, розвиває їх»

Олесь Гончар

     Сьогодні день української писемності та мови, який традиційно відзначається у день преподобного Нестора-літописця – основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя. З метою заохочення вивчення рідної мови, щороку 9 листопада проводиться всеукраїнський радіодиктант національної єдності, також, саме в цей день, стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а у кожному місті, містечку чи селищі відбуваються виставки, конкурси, зустрічі у бібліотеках, де дорослі та діти можуть  долучитися до популяризації української мови. 

     Працівники нашої книгозбірні традиційно взяли участь у написанні всеукраїнського радіодиктанку національної єдності. Головна ідея якого, на наш погляд, полягає в актуалізації знань із української мови та заохоченні до самоосвіти широкого кола українців із різних куточків світу.

    Пам’ятаймо слова Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову», тож бережімо її!

    Написати радіодиктант ви можете за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=5aHlB-VkSuA

      Свої роботи можна надсилати у письмовій формі за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001 (гриф відправлення має бути не пізніше ніж 10 листопада), або онлайн у форматі jpg,tiff, png чи bmp на електронну скриньку rd@ukr.radio до 11:00 10 листопада. Текст Радіодиктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада о 11:00.


Немає коментарів:

Дописати коментар