середу, 10 листопада 2021 р.

 Бібліотеці  ім. В. Малика - 100 років!

9 листопада у книгозбірні імені Володимира  Малика відбувся останній акорд заходів, приурочених до 100-річчя від заснування  закладу. На урочистій події, що відбулася із дотриманням карантинних обмежень, був присутній  Лубенський міський голова Олександри Грицаєнко.

З вітальним словом виступила володарка так званої духовної світлиці Валентина Сьомак, сказавши на адресу колег багато щедрих на добро та захоплення слів.

Ведучі заходу, працівники бібліотеки Інна Сизоненко та Оксана Ходоровська  провели екскурс в історичне минуле теперішньої Публічної бібліотеки імені Володимира Малика.

  Вітаючи  бібліотекарів  з першим сторіччям бібліотеки, з Днем працівників культури і майстрів народного мистецтва міський голова Олександр Грицаєнко відзначив роль бібліотек у сучасному житті та подякував винуватцям події за вагомий вклад у відродження національної культури, гідне служіння  книзі та читачеві . "Живе, друковане слово, яке знаходимо в книзі, завжди перемагає. Бібліотеки ніколи не помруть, вони - вічні "- сказав він.

  Крім того, колективу були вручені грамоти виконавчого комітету та подарунки на згадку про визначну дату. А це сертифікат на 10 тис. гривень  для придбання  нових книг, за ініціативи депутатів  та 16 тис. грн. для нового принтера.

Вітали онлайн колег директор Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки Тетяна Зеленська  та її заступник, голова Полтавського відділення Української бібліотечної асоціації Надія Влезько.

До слова долучився голова БФ "Слово" ім. В. Малика Олександр Сиченко та представники громадських організацій Олександр Чепур та Раїса Кошель, багаторічні партнери бібліотеки, Ніла Бондаренко, директор бібліотеки (1977-1997рр.)

Захід відбувся у теплій,невимушеній атмосфері.

Бібліотека Малика щиро дякує всім за підтримку, розуміння та щедрі вітання. Нова 100- річна марафонна дистанція Публічної бібліотеки імені Володимира Малика розпочалася.












Немає коментарів:

Дописати коментар