пʼятницю, 27 травня 2022 р.

 
Грати і навчатися: у бібліотеці провели карткову гру за участі дітей - переселенців

     26 травня 2022 року у Лубенській публічній бібліотеці ім. Володимира Малика відбулася карткова настільна гра «Країна Гідності». Організували захід спільно з книгозбірнею громадська організація «Твій Світ» за сприяння відділу сім'ї, молоді та спорту Лубенської міської ради та міського центру соціальних служб. 

      Використання освітніх ігор для підлітків має ряд переваг, особливо під час війни, яка спричинила переселення сімей, які з дітьми виїхали з регіонів України, де йдуть активні бойові дії. Ігри асоціюються більше з формою розваги, ніж із методом навчання. Тож, захід пройшов під гаслом «Грати і навчатися».  А зараз це ще і спосіб відволікатися від війни. 

    Під час зустрічі група підлітків вивчала соціальні права, розвивала навички критичного милення та дискусії за допомогою карткової гри  "Країна Гідності". У гравців вийшло, як у членів справжнього парламенту, хоча і вигаданої однойменної країни. Довелося розмірковувати над індивідуальними рішеннями та приймати колективне рішення щодо соціальних прав на найближчі п’ять років. Був час і для неформального знайомства та спілкування за столом зі смаколиками, адже, поміж інших учасників були і діти з сімей, які переїхали у нашу громаду через війну. 

     Організатори і батьки вдячні Збройним Силам України за те, що діти у перервах між тривогами мають можливість для розвитку, гармонійність якого намагається зруйнувати зараз війна.

     Захід проведено завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.





Немає коментарів:

Дописати коментар