неділю, 8 травня 2022 р.

У гостях бібліотеки Малика – письменник Олександр Козинець

     Творча зустріч «Сезони днів: Олександр Козинець» відбулася 6 травня у Публічній бібліотеці імені Володимира Малика. 

    Олександр Козинець – український літератор, хорист, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри логопедії та логопсихології Національного педагогічного університет імені Михайла Драгоманова.

     В рамках зустрічі гість якнайповніше намагався присутнім презентувати різні аспекти своєї багатогранної творчої діяльності, які невіддільні, взаємопов’язані між собою.

   Як спеціаліст в галузі логопедії Олександр Козинець є активним учасником інклюзивного проєкту «Почути» (це декламація творів рідною та жестовою мовами). Неабияк вразила присутніх відеопрезентація виконання автором власної поезії з сурдоперекладом.

    Інша грань творчості нашого земляка – музика, він є не лише автором, а й виконавцем власних пісень. Олександр Козинець є учасником камерного хору «Moravski», тож в ході заходу присутні мали змогу почути у виконанні хору декілька музичних відеофрагментів.

    І, звісно, як літератор, який має своє бачення, свій стиль, свою творчу автономію Олександр Козинець представив різножанровий творчий доробок. У виконанні автора звучали вірші із поетичної тетралогії (це чотири збірки верлібрів) під назвою «Сезони днів» та віршованого календаря «Дороги Світла». На фоні чотирьох пір року, де кожен вірш – це сюжетна картинка, замальовка, наповнена філософським змістом, присутнім відкрився поетичний світ автора. Також Олександр Козинець розкрив деякі секрети створення оригінальної за задумом  колективної збірки короткої прози «Шість плюс один» та більш розлого зупинився на презентації роману «Картка Марії». 

    Зустріч пройшла у формі вільного і довірливого спілкування з літератором. Учасники заходу  відкрили для себе творчість молодого автора. А присутня на зустрічі Раїса Плотникова говорила про те, що творчість  Олександра Козинця,  як сучасна і модернова, може посісти вагоме  місце  в сучасній українській літературі. Насамкінець  Валентина Сьомак, директор бібліотеки Малика подякувала  авторові за чудові години спілкування. Олександр отримав нових поціновувачів своєї творчості, які мали змогу придбати книги письменника та одержати автограф  і, вже традиційно, відбулася фото сесія.
















Немає коментарів:

Дописати коментар