пʼятницю, 20 травня 2022 р.

 День Європи з присмаком української 
 вишиванки

З початку березня ПОМГО «Твій світ»  разом з Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика створили та організовують роботу інтерактивного центру «Спільний простір» для дітей та підлітків. Щотижня учасники з числа дітей ВПО мають змогу отримувати соціоемоційну та психологічну підтримку, відвідувати освітні та творчі заняття! 

19 травня відбулася тепла зустріч з маленькими відвідувачами бібліотеки, присвячена Дню Європи та Дню вишиванки.

  Під час неї діти вирушили в уявну подорож по країнам Європи. В мандрівці вони дізналися багато цікавого про історію створення Європейського союзу та власними руками виготовили його головний символ – прапор. Подорожуючи картою Європи дітям було цікаво почути про нові країни, відкрити для себе напрочуд широкий і яскравий образ світу, розкрити деякі таємниці казкових героїв, авторами яких є прекрасні казкарі Європи, дізнатися про національні страви та народні ігри. Родзинкою заходу було виготовлення «Дерева дружби» у вигляді дитячих долоньок. 

День Європи плавно поєднався з Днем вишиванки. Малюки довідалися, що ми українці, живемо в самому серці Європи і відчуваємо себе її часткою, що Україна – це рідний край, наша країна з багатовіковою історією і ми, українці, повинні цим пишатися. Під час цієї частини заходу були проведені відповідні, ігри, конкурси і завдання.

Зустріч пройшла невимушено та азартно. Всі учасники залишилися задоволеними. 

Добре, що такий простір для дітей, підлітків та їхніх родин, які через війну були змушені покинути свої домівки та переселилися до інших міст з'явився і у Лубенській громаді.

Щиро вдячні помічницям з волонтерського загону «Милосердя» за допомогу в проведенні ігрової локації під час конкурсів.  













































Немає коментарів:

Дописати коментар