пʼятницю, 13 травня 2022 р.

Бібліотечно - спортивний пікнік від «Спільного простору»

Навіть зараз, в ці тяжкі часи, бібліотеки – інформаційно - комунікативні центри громади, завжди були і є привітними до людей. І ніщо, та ніхто не може змінити це.

З появою в Лубенській громаді  ВПО в Публічній бібліотеці ім. В.Малика  запрацювала   ініціатива - інтерактивний «Спільний простір», де щочетверга проводяться комплексні соціокультурні заходи. 

Нещодавно, ми проводили швидкі опитування серед дорослих переселенців і заповнюємо посильно сьогодні, 12 травня ще одну озвучену потребу у фізкультурно - оздоровчих заходах для дітей!

Більшість дітлахів, що так завзято долають перешкоди мотузкового парку у Лубнах з Харкова. Разом з родинами вони переїхали до нашої громади. Зі слів батьків і розповідей самої малечі, вдома кожен з них мав можливість відвідувати різні секції і гуртки, займатися малюванням і ліпленням, регулярно відвідувати спортивні заклади, вчитися співам та музиці. 

До війни всі ці діти і їх батьки навряд чи були знайомі. Зараз же разом з іншими дітьми вони відвідують тематичні студії і майстер - класи, які готує і проводить команда ПОМГО «Твій світ» разом з працівниками Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика в інтерактивному центрі «Спільний простір».

  Тож крім долання перешкод в цей день дитяче життя старалися зробити  цікавим і змістовним фахівці книгозбірні, аби діти мали нагоду грати в різні ігри, поповнюючи свій ігровий багаж.

Бібліотекар книгозбірні Сніжана Кириченко розважила малят та провела з ними веселі ігри, конкурси, вікторини. Звучали гуморески, пісні, вірші у виконанні самих дітей. Асфальтові доріжки парку імені Олеся Донченка були прикрашені дитячими малюнками на тему: «Дітям України всміхається сонце».

Саме завдяки таким заходам дітки краще розуміють, що весь світ і людське життя складається не тільки з чорних і білих кольорів, а з тисячі різнобарвних відтінків, які потрібно навчитися бачити, відчувати, розрізняти. А також, що основною рушійною силою життя є людська любов, доброта, щирість та безкорисливість, і тому добро завжди має перемагати зло.

Дякуємо екстрим Лубни "Мотузковий парк" і команді та особисто Паша Знайко за те що даруєте дітворі купу незабутніх емоцій своєю роботою! Щиро вдячні бібліотекарям за проведені ігрові локації та помічникам і помічницям з волонтерського загону "Милосердя" Лубенський Медичний Фаховий Коледж за допомогу у проведенні заходу і приготуванні смачних прохолодних напоїв. 

Досвід "Спільного простору" впроваджується завдяки переформатуванню проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується громадською організацією «Твій Світ» у партнерстві з Лубенською публічною бібліотекою ім. Володимира Малика за підтримки Європейського Союзу. 






















Немає коментарів:

Дописати коментар