понеділок, 20 червня 2022 р.

 Бібліотеки громади тримають культурний рубіж 
Лубенського краю

    17 червня на базі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся семінар-практикум  «Бібліотечні заклади Лубенської громади: особливості діяльності у реаліях воєнного стану» для завідувачів бібліотек-філій. 

     Розпочала професійне спілкування директор Валентина Сьомак, яка здійснила огляд роботи бібліотечних закладів системи під час воєнного стану, зауваживши, що працівники книгозбірень активно долучилися до волонтерської діяльності, але тим часом не забували і  про  основні бібліотечні процеси. Книгозбірні розширили перелік послуг для користувачів, адже гостро постало питання організації бібліотечного обслуговування тимчасово переміщених осіб.

     Із пріоритетами діяльності, а особливо соціокультурної роботи, інформаційної та кібербезпеки в реаліях війни ознайомила присутніх провідний методист Наталія Мусієнко, яка також презентувала колегам різноманітні ініціативи бібліотек України.

Про зміни у законодавстві України, які уведені на період воєнного часу присутніх повідомила  методист І категорії Лідія Іваненко.

В умовах воєнного часу бібліотечні ресурси потребують особливої уваги, а також розвитку і захисту, зокрема, і від поширення ворожих інформаційних впливів. У зв’язку з цим Міністерство культури та інформаційної політики України підготувало  Методичні рекомендації щодо актуалізації бібліотечних фондів. Провідний бібліотекар відділу комплектування та обробки літератури Ніна Бородавка ознайомила присутніх з рекомендаціями та спільно із завідувачами філій було розроблено алгоритм наступних дій  в роботі з бібліотечними фондами.

З початку квітня на базі Молодіжного центру Публічної бібліотеки ім. В. Малика діє інтерактивний центр «Спільний простір» для дітей, підлітків та молоді, які постраждали внаслідок широкомасштабної війни на території України та стали вимушено переселеними. Про роботу даного центру з наймолодшою категорією користувачів, колегам розповіла бібліотекар І категорії відділу обслуговування Сніжана Кириченко.

Літо – пора канікул та дитячого дозвілля, а для бібліотекарів – це пора найактивнішої творчої діяльності. Різноманітні ініціативи та форми активностей у роботі з наймолодшою аудиторією учасникам професійного спілкування презентувала завідувач філією № 2 Лубенська міська бібліотека для дітей Людмила Шовкопляс.

Тож, незважаючи на виклики часу, бібліотеки Лубенщини гідно долають труднощі і залишаються просторами просвітництва та толерантності.










Немає коментарів:

Дописати коментар