понеділок, 27 червня 2022 р.

Пилип Орлик та  перша Українська Конституція

      З нагоди державного свята – День Конституції України – в Публічній бібліотеці імені Володимира Малика відбулася ZOOM-конференція на тему: «Пилип Орлик та  перша Українська Конституція». Модератор заходу, науковий працівник Національного заповідника «Батуринська столиця» Каріна Солдатова, розповіла про державницьку діяльність гетьмана Пилипа Орлика та про значення першого вітчизняного політико-правового акту конституційного характеру – «Пактів і Конституції прав і вольностей війська Запорозького» (1710). Цей документ мав стати основним законом незалежної Української держави. Працівник музею ознайомила також з цінними експозиціями Батуринського краєзнавчого музею, історичними пам’ятками палацу родини гетьмана Кирила Розумовського. 

       Учасники конференції, серед яких – учні ЗОШ №3 з класним керівником Наталією Костюк, краєзнавець Сергій Швецов та активні відвідувачі бібліотеки долучилися до цікавого діалогу з модератором та дізналися про долю нащадків гетьмана Пилипа Орлика, про військові походи гетьмана Івана Мазепи.

        Користувачі книгозбірні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Віхи становлення Конституції України» і таким чином доторкнутися до славних сторінок історії українського державотворення. 

 Також усі бажаючі можуть перейти за посиланням, та відвідати Національний заповідник «Гетьманська столиця»

http://www.facebook.com/getmanskastolitsya.zapovidnyk

https://www.youtube.com/channel/UCE8xgaIPHSkzsomu2pzvRlg



















Немає коментарів:

Дописати коментар