четвер, 30 червня 2022 р.

Не знаєте чим зайнятися влітку? Беріть друзів і – до бібліотеки

  Приємно спостерігати за якісними змінами у поведінці дітей, які відвідують "Спільний простір" в Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика. Більшість з них це діти ВПО, які були вимушені покинути свої домівки через війну. Протягом перших місяців роботи з ними ми були свідками різних реакцій: від дискомфорту до живого інтересу, відчувалася напруга через різні бар’єри. Але, поступово діти почали розслаблятися, вільніше проявляти свою сутність, стали більш розкуті та зник страх. У них є можливість спілкуватися і взаємодіяти зі своїми однолітками з Лубен. 

30 червня відбувся черговий захід для старшої і молодшої груп на тему «Закон нашого життя - оберіг нашої державності». Як і на попередніх заняттях бібліотечні працівники старалися поєднувати «красиве і корисне» - логічні ігри, вікторини, майстер-краси  та різноманітні рухливі активності. Молодші діти з цікавістю створювали ілюстративне сонце «Мої права» з промінчиками : «Право на ім’я», «Право на сім’ю», «Право на медичну допомогу», «Право на відпочинок», «Право на освіту», «Право на громадянство». Все це поєднувалося з логічними та  активними іграми: «Ім’я і моя сім’я», «Відгадай професію», «Підбери писану букву до друкованої» тощо. Із захопленням грали на уважність «Подивись і зроби», «Земля і вода». На останньому промінчику відбулася вікторина «Моя Батьківщина». Обговорили завдання «Обери правову ситуацію» та створили під час майстер-класу чудову карту України   «Україна вишивана».  Більшість учасників декламували вірші про Конституцію та її статті, за що отримали солодкі призи.

Підлітки працювали в старшій групі з психологом проекту Юлією Подою. Для них відбувся майстер – клас  «Ниткографія», де кожний виготував свою унікальну картину. Далі – настільні ігри. Як не дивно, але у вік тотальної комп’ютеризації все більшої популярності набувають ігри настільні. Чому так? Мабуть тому, що настільні ігри самі по собі унікальні, кожна гра має свій незрівнянний ні з чим темперамент, вони захоплюють і не відпускають, в них завжди весело грати. І головне – вони об'єднують людей, сприяють спілкуванню та інтелектуальному розвитку. 

Плануємо наступні активності і запрошуємо підлітків 13 -15 років до участі. Захід проведено завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.














Немає коментарів:

Дописати коментар