понеділок, 27 червня 2022 р.

 "Конституція України у часі, джерелах і постатях"

Я - українець. Є у мене право

На рідну мову та свою державу,

На гордий прапор золотисто-синій,

На щастя жити у такій країні.

     Конституція України увібрала в себе головний законотворчий досвід українців і волю нашого народу самостійно творити свою долю, впорядковувати державне життя, реалізовувати невичерпний потенціал нації.
     У різні періоди існування українського народу були спроби отримати юридичне оформлення держави. Ще в період Київської Русі на віче укладалися договори між князем і народом. У новий час особливу роль у формуванні конституційних ідей в Україні відіграла Конституція створена Пилипом Орликом, ставши в Європі першим подібним документом. 

     Проте, вперше це вдалося належним чином зробити після тривалої, напруженої роботи над Основним Законом держави 28 червня 1996 року. Саме вона проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю. 

     Напередодні державного свята у філії №8 Вовчицька сільська бібліотека, кожен відвідувач міг переглянути літературу, отримати інформацію, ознайомитися з важливим значенням основного закону країни, в якому закріплене право українського народу мати власну державу. 




Немає коментарів:

Дописати коментар