вівторок, 17 лютого 2015 р.

«Аграрне підприємство: шлях до успіху»

13 лютого в Березотіцькій сільській бібліотеці пройшов  День фахівця - «Аграрне підприємство: шлях до успіху»
На захід були запрошені приватний підприємець Білокур Олексій Іванович, молодший науковий  працівник відділу екології дослідної станції лікарських рослин Калініна Марина  Анатоліївна, одноосібники Щербина Віталій Іванович, Мойсюк Оксана Олексіївна, Пиріг Оксана Василівна, Даніленко Тетяна Григорівна, Чоботар Ольга Миколаївна, Момот Наталія Семенівна, Борисенко Світлана Михайлівна, Німець Ігор Іванович.

У вступному слові «Новий проект – нові можливості для громади» завідуюча бібліотекою  Наталія Білик розповіла про участь та перемогу  бібліотеки у проекті «Бібліотека – громада: відкритий простір», який проголосив для сільських бібліотек фонд «Монсанто». Бібліотекар Лариса Павлунік познайомила присутніх із діяльністю компанії, яка ставить за мету підтримувати сталий розвиток сільського господарства  та впроваджує соціальні інвестиції , які допомагають покращувати життя на селі.
Присутні прослухали лекцію молодшого наукового співробітника Калініної  Марини Анатоліївни  «Нові технології в лікарському рослинництві та їх впровадження». Одноосібник Мойсюк Оксана Олексіївна поділилась досвідом   вирощування лікарських рослин на присадибній ділянці.
Наталія Білик презентувала подарунок  Української бібліотечної Асоціації та компанії «Монсанто» - 53 книги – новинки і провела інформаційний огляд цієї літератури. Вона зазначила , що завдяки участі у проекті фонди бібліотеки поповнилися новими творами сучасних авторів, а також творами для дітей.
Лариса Павлунік розповіла про нові періодичні видання, які бібліотека   отримує   завдяки перемозі в конкурсі та ознайомила всіх присутніх з можливостями мережі Інтернет, яка  стала доступною для користувачів бібліотеки. Вона продемонструвала  перелік сайтів за допомогою яких користувачі матимуть змогу знайти потрібну інформацію, а саме: ринки збуту лікарської сировини, особливості вирощування зернових культур, агротехніка та агрокультура вирощування  окремих видів рослин.

А на закінчення заходу всі присутні пригостилися козацьким чаєм, який виготовляють працівники дослідної станції лікарських рослин із зібраних в екологічно чистій зоні мальовничої Лубенщини.





Немає коментарів:

Дописати коментар