середу, 4 лютого 2015 р.

Стежинами творчості Олександра Міщенка

      Днями в районній бібліотеці для дітей відбулася презентація книги Лубенського письменника, журналіста, голови літературного об’єднання  ім. О.Донченка
Олександра Міщенка «Невідомі пригоди Мюнхаузена».
      У заході взяли участь учні 5- В класу ЗОШ №6 на чолі з класним керівником Кіріяк Леніною Миколаївною.

       Дитяча книга – це особливий світ, який юний читач осягає і розумом, і серцем. Книги дитинства відіграють велику роль у дитячому вихованні.
       Дуже відрадно, що наш земляк,  прозаїк, поет Олександр Міщенко має такий дар – відчувати і розуміти природу дитячих душ. Щедре і щире  його творче слово проростає в серцях дітей.
       «Невідоомі пригоди Мюнхаузена» - хороший дарунок дітям шкільного віку. Дуже сподобався юним читайликам головний герой книги – неперевершений  барон Мюнхаузен (його гострий розум, винахідливість, хоробрість, спритність, сила, шляхетність).
       Людям  завжди потрібний добрий настрій та почуття гумору, тому так добре, що серед нас трапляються такі диваки й фантазери, як барон Мюнхаузен, а насправді – найсильніші, найрозумніші і найправдивіші на землі люди.
       Школярі з великою цікавістю і захопленням  долучилися до нових невідомих та найнеймовірніших пригод барона Мюнхаузена.
       Письменник  розповідав дітям про літературну працю, читав уривки з творів, із задоволенням відповідав на запитання дітлахів.
       Серед активних учасників літературного дійства слід відзначити учнів :
Ананко Андрій, Брекало Марина, Бездетко Руслан, Гузь Данило, Чирка Таміла, Саливон Єгор.
     Олександр Міщенко  побажав юним читачам знайти свою дорогу в житті, бути добрими і людяними та подарував їм книги із свого творчого доробку.
    А головний бібліотекар Людмила Горб відмітила, що барон Мюнхаузен вічний, доки існує серед людей мистецтво умілої оповіді, як це вдалося Олександру Міщенку  так цікаво і майстерно повідати людству нові вигадки відомого героя.

    Бібліотекар Катерина Підтоптана провела презентацію виставки «Із творчої скарбниці Олександра Міщенка» та подякувала письменнику від імені всіх присутніх за чудові хвилини спілкування.




Немає коментарів:

Дописати коментар