середу, 25 лютого 2015 р.

Навчання з надання першої психологічної допомоги сім’ям з дітьми, дітям, які перебувають чи перебували у зоні збройного конфлікту

24 лютого  2015 року в приміщенні Лубенської районної бібілотеки ім. Володимира Малика Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», спільно з відділом освіти Лубенської районної державної адміністрації, провела тренінгове навчання з надання першої психологічної допомоги сім’ям з дітьми, дітям, які перебувають чи перебували у зоні збройного конфлікту та ознайомлення з формами і методами роботи по  їх адаптації до нового місця проживання.

 Практичні психологи пройшли навчання щодо надання психо – соціальних послуг дітям тимчасово переміщеним з зони конфлікту.
Під час відкриття тренінгу керівник проекту Олександр Чепур звернув увагу  на  важливість та актуальність проведення заходу, адже , в цей час у нашій державі, люди, які перебували або перебувають в зоні АТО, потребуватимуть кваліфікованої допомоги.
 Гостро стоїть питання не тільки гуманітарної допомоги внутрішнім переселенцям, а й надання першої психологічної допомоги в усіх пунктах знаходження цих людей. Найуразливішими перед проблемою постають діти і підлітки.
Тренер – експерт проекту Юлія Пода  переконана, що відповідальність за здоров'я дітей зі Сходу лежить не тільки на волонтерах, громадських активістах та соціальних службах, а і на шкільних психологах.
Вагома частина тренінгу була присвячена практичним вправам та індивідуальній роботі в групах, під час якої розглядали  практичні випадки надання допомоги сім’ям та дітям. Наприкінці навчання учасники ділилися ситуаціями з власної практики та обговорювали ефективні стратегії поведінки у схожих ситуаціях. Всі учасники по завершенню отримали сертифікати.

Навчання відбулося в рамках проекту  «Створення кризового центру і реалізація програми відновлення життя, адаптації та інтеграції дітей - тимчасово переміщених із зони конфлікту на сході України до умов приймаючих громад в Полтавській області», що реалізується за фінансової підтримки Канадського Фонду Місцевих Ініціатив.



Немає коментарів:

Дописати коментар