понеділок, 23 лютого 2015 р.

Пам’ятаймо наших героїв!


   В приміщенні  Мгарського центрального сільського клубу   відбувся  вечір пам’яті  уродженця  села Мгар,  повного кавалера орденів Слави  Федора  Терентійовича  Шокала.  Наш  земляк був одним з 2672 воїнів,  нагороджених  трьома орденами Слави  за  весь період  Великої Вітчизняної війни, в радянські часи  це почесне звання  прирівнювалися до звання  Героя Радянського Союзу. Сільський бібліотекар Наталя Шабля зібрала на захід представників різних поколінь  та   запросила   сина Федора Терентійовича -  Олексія Федоровича, який розповів про свого батька, людину надзвичайно скромну, який  вважав  свій ратний  подвиг  звичайною солдатською працею.
     Голова ради ветеранів «Союз Чорнобиль» Григорій  Григорович  Сабадаш закликав нащадків берегти пам’ять про земляків, які віддали своє життя у боротьбі за свободу свого народу, та продемонстрував унікальні фото з домашнього архіву. Голова Мгарської сільської ради  Марія Іванівна Шевченко відзначила, що імена  Федора Терентійовича Шокала,  Андрія Олександровича  Даниленка  та  інших визволителів  є   гордістю Лубенщини та стали  прикладом  для тих, хто зараз захищає українську землю від загарбників.  На заході також  виступив голова ради ветеранів війни і праці  Мгарської сільської ради Петро Петрович Різуненко. Священник УПЦ КП
 о. Іоан (Бурба) відслужив молебень  за всіх воїнів, які загинули захищаючи Вітчизну та героїв Небесної сотні. Учасники художньої самодіяльності під керівництвом завідуючої сільським клубом Лаврик Тетяни   Мазур Лада та Різуненко Вікторія прикрасили зустріч піснями воєнних років, а  Ушко Анна  та Кисіль Ірина прочитали чудові вірші.



Немає коментарів:

Дописати коментар