четвер, 25 лютого 2016 р.

Герої не вмирають…
Вони живуть повік у пам’яті народній!


       День пам’яті Героїв Небесної Сотні – це скорботний  день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності 2013-2014 р.р.
      Це символ великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.
    Гіркі події періоду Революції не могли залишити байдужими й учнів та педагогічний колектив Пісківської ЗШ І-ІІ ступенів. 23 лютого з метою виховання почуття патріотизму і поваги до історії свого народу та Батьківщини шкільний бібліотекар Омельченко Катерина Іванівна  для учнів школи провела урок - реквієм, присвячений пам’яті українців, які об’єдналися на Майдані, щоб боротися за краще життя дітей, друзів, батьків.

   До заходу були залучені учні 7 класу, які зачитали поетичні рядки про трагічну долю героїв та вічну пам’ять про них. Із  уст школярів злітали сумні слова, адресовані нашим ангелам-хранителям – Небесній Сотні… 
     Після трепетних слів учнів запанувала тиша – хвилина  мовчання -  подяка за подвиг наших захисників. У класі було запалено свічку скорботи , яка стала символом негаснучої пам’яті про загиблих.
     На виховному уроці згадали не лише про героїв Небесної Сотні, а й про захисників-воїнів АТО, які й нині протистоять російському агресору на Сході України та про волонтерів, «на плечах яких тримається наша армія».
    Слова скорботи і гордості прозвучали про наших  земляків, які загинули під час бойових дій, захищаючи рідну землю.
    Далі  пролунали душевні слова пісні «Мамо, не плач…» О.Максимишина, що розчулили багатьох присутніх -  і на очах заблищали сльози.
    На завершення  Катерина Іванівна прочитала «Молитву за Україну» та закликала  до єдності: «Ми знаємо, що ми – єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна – іншого шляху у нас немає».








Немає коментарів:

Дописати коментар